Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών – Αποχαιρετισμός στο Γιώργο Γραμματικάκη

Οκτ 26, 2023

Η Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποχαιρετά τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας, το στοχαστή, συγγραφέα, πολιτικό και συνάδελφο στο Τμήμα Φυσικής Γιώργο Γραμματικάκη.

Ο εκλιπών ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων που έστησαν σε στέρεες βάσεις επιστημονικής αριστείας τα Τμήματα της Σχολής και το Πανεπιστήμιο μας εν γένει. Η συμβολή του στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου αλλά και η παρουσία του στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι είναι αδιαμφισβήτητη.

Υπήρξε εμπνευσμένος και συναρπαστικός ομιλητής, με ποιοτικό και πρωτοπόρο συγγραφικό έργο μεγάλης επιδραστικότητας, το οποίο αφήνει ως πολύτιμη παρακαταθήκη. Άνθρωπος απλός, ταπεινός, ανοιχτός και προσιτός. Στα βιβλία του και στη ζωή του όλη διερευνούσε τη φύση του Φωτός, το Σύμπαν αλλά και στους ανθρώπους. Μέλημά του το να συνδέσει την ομορφιά της επιστήμης με την ομορφιά της τέχνης. Πέραν από τα γραπτά του κείμενα, τις έρευνες και την επιστημονική του δουλειά, ο ίδιος στάθηκε με συνέπεια στη ζωή του στην πλευρά της προόδου, στην πλευρά της αναζήτησης του “φωτός” μες στο σκοτάδι.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Τμήμα Φυσικής.